Jongerentheater Quint : Jaap en de bonenstaak – Climate war

Een modern sprookje over hoe hebzucht ons leefklimaat kapot maakt en uiteindelijk ons leven in gevaar brengt. Het is humoristisch en heftig tegelijk.

Jaap en zijn moeder hebben een oeroud stukje voedselbos. Ze kunnen ervan leven en de beroemde koe Melkwit zorgt voor de pap waar de krenten in kunnen. Maar de burgemeester heeft het bos nodig, voor grootschalige houtindustrie. Dat leidt tot werkgelegenheid. Dat zorgt voor welvaart. Voor meer. En nog meer. De burgemeester brengt Jaap het hoofd op hol. Net als haar stagiaire Evie. Ze zetten alles op alles om Jaap het laatste bos te laten verkopen.

Het theaterseizoen 2022-2023 start voor Jongerentheater Quint in september in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel met de nieuwe familievoorstelling JAAP EN DE BONENSTAAK (5+). De spelers zijn inmiddels begonnen en gaan de komende maanden een intensieve repetitieperiode tegemoet om vervolgens een prachtige en humoristische voorstelling over te brengen aan het publiek.

De voorstelling is geschikt voor schoolbezoeken voor kinderen vanaf 5 jaar. Een goede kennismaking met theater, inspirerend om meer voorstellingen te bezoeken en motiverend om wellicht zelf iets aan theater te gaan doen. Om scholieren hun eigen creativiteit te laten ontdekken, verzorgen we ook workshops om de voorstelling heen.

Jongerentheater Quint kijkt er erg naar uit om u en uw leerlingen in een van de theaters te mogen ontvangen.

Speeldata JAAP EN DE BONENSTAAK – CLIMATE WAR

Isala Theater in Capelle aan den Ijssel
do 15 sep 10:30 uur Schoolvoorstelling
do 15 sep 13:30 uur Schoolvoorstelling
vr 16 sep 10:30 uur Schoolvoorstelling
vr 16 sep 13:30 uur Schoolvoorstelling
De Tuyter in Krimpen aan den Ijssel
ma 03 okt 15:00 uur Schoolvoorstelling
ma 03 okt 19:30 uur Schoolvoorstelling
di 04 okt 10:30 uur Schoolvoorstelling
di 04 okt 13:30 uur Schoolvoorstelling

Kosten kaartje per persoon € 4,50