Jongerentheater Quint : OORLOGSWINTER

“OORLOGSWINTER”
Naar het prachtige boek en met goedkeuring van Jan Terlouw!!

Een aangrijpende en ontroerende voorstelling over heftige keuzes, verzet en vertrouwen. Gemaakt met een grote groep spelers uit de regio. Te bezoeken in het Isala Theater, Theater Swanla en Theater De Tuyter.

Wie kun je vertrouwen als het oorlog is? Het is de ijskoude winter van 1944/1945. De 16-jarige Maaike haat de Duitse bezetters. Die zomaar mensen wegvoeren om nooit meer terug te keren. Oom Ben is haar held. Hij zit bij het verzet. Net als haar buurmeisje Dirkje, die het distributiekantoor gaat overvallen om voedselbonnen te stelen voor onderduikers. Ze vraagt Maaike een brief te bezorgen, mocht het mis gaan. Maar als Maaike de brief aanneemt, komt haar eigen leven in gevaar. Durft ze dat? Hoe sterk is haar gevoel voor rechtvaardigheid? Durft ze echt te handelen als het moet?

We sturen u binnenkort een filmpje van interviews van enkele ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Van de Duitse bezetting, het bombardement op Rotterdam en de razzia’s. Zij kunnen ons haarfijn vertellen wat vrijheid betekent. Nu willen we dit verhaal aan nieuwe generaties vertellen. Natuurlijk zorgen we dat het draaglijk is voor spelers en publiek, met soms wat lucht en humor, want ook in zware tijden zoeken mensen lucht en vrolijkheid. En hoop.

De voorstelling is geschikt voor schoolbezoeken voor kinderen van groep 5 t/m 8.

Een fantastische kennismaking met theater, inspirerend om meer voorstellingen te bezoeken en motiverend om wellicht zelf iets aan theater te gaan doen. Om scholieren hun eigen creativiteit te laten ontdekken, verzorgen we ook workshops om de voorstelling heen.

Heeft u interesse om met uw school deze nieuwe voorstelling te komen bezoeken als start van het nieuwe dan schooljaar? Neem contact op met educatie@jongerentheaterquint.nl
Wilt u vooraf (gratis) de nieuwe voorstelling zien, voor u met alle leerlingen komt? Neem dan een kijkje bij één van de repetities.
Jongerentheater Quint kijkt er erg naar uit om u en uw leerlingen in een van de theaters te mogen ontvangen.

Speeldata OORLOGSWINTER

De aanvangstijden zijn veranderd ten opzichte van vorig jaar in verband met het groot aantal scholen met een continurooster.

Isala Theater in Capelle aan den IJssel
do 14 sep10.15Schoolvoorstelling
do 14 sep12.30Schoolvoorstelling
vr 15 sep10.15Schoolvoorstelling
vr 15 sep12.30Schoolvoorstelling
Theater Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas)
ma 2 okt  10.15Schoolvoorstelling
ma 2 okt  12.30Schoolvoorstelling
Theater De Tuyter in Krimpen aan den IJssel
vr 27 okt10.15Schoolvoorstelling
vr 27 okt12.30Schoolvoorstelling

Kosten kaartje per persoon € 4,50