Jongerentheater Quint Kruistocht in Spijkerbroek

Jongerentheater Quint speelt

Kruistocht in spijkerbroek

Een verhaal over hoe mensen goedgelovig achter mooie beloftes van praatjesmakers aan lopen.

 Over het belang van scholing, onderzoek en de juiste feiten kennen. Naar het bekende en bekroonde kinderboek van Thea Beckman uit 1973.

Het theaterseizoen 2021-2022 start voor Jongerentheater Quint in september in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel met de nieuwe familievoorstelling KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK (5+).

Als Rudolf Wega voor een gigantische tijdmachine in een laboratorium staat, moet en zal hij instappen. Hij wil niets liever dan zich als proefkonijn laten terug flitsen naar de Middeleeuwen. Een flinke klap, een gierend geluid en dan….. is de wereld volkomen veranderd.

 Hij bevindt zich in het jaar 1212, in de buurt van Keulen. Geen tijd om te genieten van de onbedorven natuur, want hij komt direct in een gevecht terecht. Hij redt het leven van de jonge student Leonardo en raakt in een fantastisch gesprek. Na enkele uren moet Rudolf terug naar de afgesproken plek, maar dan snijden duizenden zingende kinderen hem de pas af. Haveloze, vermoeide en vieze kinderen op weg naar Jeruzalem, om de stad de bevrijden. Blootvoets en in zomerkleding willen ze onder leiding van twee monniken en een herdersjongen die engelen gehoord heeft de hoge bergen over naar het beloofde land.

 Rudolf is terecht gekomen in de Kinderkruistocht en kan misschien nooit meer naar huis.

 KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK leent zich uitstekend om theater te introduceren bij onze bestaande én een nieuwe generatie bezoekers. Ouders, opa’s en oma’s met hun jonge (klein)kinderen samen naar een voorstelling waar de geschiedenis tot leven komt. De voorstelling is geschikt voor families en voor schoolbezoeken voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Een goede kennismaking met theater, inspirerend om meer voorstellingen te bezoeken en motiverend om wellicht zelf iets aan theater te gaan doen. Om bezoekers hun eigen creativiteit te laten ontdekken, verzorgen we ook workshops om de voorstelling heen.

Wij begrijpen dat COVID-19 onzekere tijden met zich meebrengt. Maar na een jaar waarin de cultuursector bijna stil heeft gelegen, is de wil om weer theater te maken groter dan ooit! Met het vooruitzicht dat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en het land langzaam terug gaat naar ‘normaal’ hebben wij goede hoop dat de voorstellingen zoals normaal in het theater vertoont kunnen worden. Wij gaan op dit moment dus uit van reguliere schoolvoorstellingen zonder COVID-19 maatregelen. Zodra deze verwachting verandert brengen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Jongerentheater Quint kijkt er erg naar uit om u en uw leerlingen in een van de theaters te mogen ontvangen.

Isala Theater Capelle aan den IJssel

Speeldata

do           09-sep                  10.30     Schoolvoorstelling

do           09-sep                  13.30     Schoolvoorstelling

vr            10-sep                  10.30     Schoolvoorstelling

vr            10-sep                  13.30     Schoolvoorstelling

De Tuyter, Krimpen aan den IJssel

vr            24-sep                  10.30     Schoolvoorstelling

vr            24-sep                  13.30     Schoolvoorstelling

Dorpshuis Swanla

ma          11-okt                   10.30     Schoolvoorstelling

ma          11-okt                   13.30     Schoolvoorstelling

Kosten kaartje per persoon 4,25 euro

Jongerentheater Quint – Voorstelling: Kruistocht in spijkerbroek